Subnavigatie

X

Brief RDW over keuring inrichting voor 1 januari 2015

Eigenaren van autobussen die al een aantal jaar niet meer APK gekeurd zijn kregen vorige week een schrijven van de RDW. Hierin werd opgeroepen om voor 1 januari 2015 het interieur te komen laten keuren. Anders zou het kenteken ingetrokken worden.

Roering alom, want voor bekend mag worden aangenomen dat er in het museumbestand vele bussen slapend aanwezig zijn in afwachting van wat ooit komen gaat.

De ESO heeft direct contact gelegd met de RDW. Inmiddels is bekend dat de brief eigenlijk niet voor onze doelgroep bedoeld is.

Het gaat de RDW om zogenaamde “Spookbussen”. Voertuigen die als bus op kenteken staan, maar niet voldoen aan de inrichting bus. En passant had de RDW verminderd rekening gehouden met het feit dat er ook voertuigen zijn die echt wel bus zijn, maar niet in de gelegenheid zijn om even bij de RDW op de koffie te komen.

Afgesproken is dat deze voertuigen gewoon lekker op hun plek kunnen blijven staan. De kentekens zijn toch geschorst, en daarmee is het kenteken toch al ongeldig.

Herschorsen is geen enkel probleem. En mocht het voertuig ooit weer aangeboden worden bij de RDW voor een APK keuring, wordt het nazien van het interieur gelijk meegenomen. Na ontschorsing van het kenteken is het dan weer gewoon geldig.

Onder de ESO leden is een email verspreid met de exacte gang van zaken omtrent deze regeling.

Dit vind je misschien ook leuk